Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΔΑΣΗ ΟΜΟΡΦΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

 


Η τελευταία καλή είδηση στην Ελλάδα ήταν όταν ο Καποδίστριας έφερε τις πατάτες!!!




Έξω ο Φιλιππίδης λόγω "εγκεφαλικού",έξω και ο Λιγνάδης μέχρι το εφετείο!Καλά που ήταν μόνο βιαστές,και δεν ήταν τίποτα καθαρίστριες με πλαστό απολυτήριο δημοτικού!Ο Θεός μας φύλαξε!!!




 Φόρα καλά την μάσκα κοπελιά!Η μύτη πρέπει νάναι από μέσα!!!




Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε την χειρότερη υπουργό Πολιτισμού παγκοσμίως,την χειρότερη υπουργό Παιδείας από καταβολής Ελληνικού κράτους και τον χειρότερο υπουργό Υγείας, με εξαίρεση ίσως την ναζιστική Γερμανία!!!




Καίω τα δέντρα χτίζω μεζονέτες θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες...




Χέσε ψηλά κι αγνάντευε...




Κάποιος πρέπει να πει σ αυτόν τον άθλιο που κάνει τον πρωθυπουργό ότι όταν καίγονται είκοσι χιλιάδες στρέμματα δεν είναι "ζημιές περιορισμένες"... 




Μειώθηκε κατά 3,5% ο πληθυσμός της χώρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή!!!




Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της κατάσβεσης...































4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠ είπε...

{Ο πόλεμος ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ στο έδαφος της Ουκρανίας , και η στάση της «μαρξιστικής» διανόησης στην Ελλάδα με αφορμή το άρθρο του καθηγητή Δημήτρη Καλτσώνη (καθηγητή θεωρίας κράτους και δικαίου , Πάντειο Πανεπιστήμιο) «O Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και η Ουκρανία σήμερα» στις 11/03/2022 (στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία) , το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα , σύλλογος Γιάνης Κορδάτος. }
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή το άρθρο του καθηγητή Δημήτρη Καλτσώνη (καθηγητή θεωρίας κράτους και δικαίου , Πάντειο Πανεπιστήμιο) «O Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και η Ουκρανία σήμερα» στις 11/03/2022 (στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία) , το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα , σύλλογος Γιάνης Κορδάτος. Δίνω την διεύθυνση της ιστοσελίδας :
https://www.kordatos.org/o-%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/
Ο «κομμουνιστής» καθηγητής Δημήτρης Καλτσώνης , «συνεπής» στην αναγκαιότητα της εποχής , παρεμβαίνει με το άρθρο του στα κοσμοϊστορικά γεγονότα, και καλά κάνει! , ας δούμε λοιπόν τι λέει.
Αρχικά αναπτύσσει την σκέψη του Λένιν σχετικά με τον ιμπεριαλισμό , (την ανισόμετρη ανάπτυξη στη μεταβολή συσχετισμών , τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο , το συνολικό πλέγμα των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη κτλ), παραθέτει αποσπάσματα από έργα του Λένιν , αναπτύσσοντας παράλληλα και την δική του σκέψη.
Μέχρι εδώ θεωρώ πως όλα είναι εντάξει , θεωρώντας πως ένας ακόμη δάσκαλος με συνέπεια , έχοντας ως όπλο την σκέψη του Λένιν , θα κάνει την ανατομία της σημερινής εμπόλεμης κατάστασης , βγάζοντας στο τέλος συγκεκριμένα συμπεράσματα , προτάσεις κτλ.
Ας δούμε όμως την κατάληξη: προς το τέλος του άρθρου του με υπότιτλο : «Η σημερινή κρίση στην Ουκρανία» αναφέρει:
«Σήμερα, οι κινήσεις των ΗΠΑ να περικυκλώσουν και να στραγγαλίσουν τη Ρωσία, αφαιρώντας της το “ζωτικό της χώρο”, τη σφαίρα επιρροής της στις πρώην Δημοκρατίες της Ασίας, στον Καύκασο, στην Ανατολική Ευρώπη, ή και αλλού (πχ. Συρία, Λιβύη) προκάλεσαν την προληπτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.»
Παρατηρούμε εδώ πως βάζει σε εισαγωγικά την έννοια “ζωτικό της χώρο” . στην πραγματικότητα η περικύκλωση και ο στραγγαλισμός της Ρωσίας δεν αποτελούν αφαίρεση του ζωτικού χώρου της Ρωσίας? Μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο κύριε καθηγητά?
Παρακάτω αναφέρει:
«Με βάση το δοσμένο πλέγμα σχέσεων και αντιθέσεων, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει σχέση με το εθνικό ζήτημα, την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, ή τα δικαιώματα των ρωσόφωνων του Ντονμπάς. »
Δεν υπάρχει εθνικό ζήτημα για την Ρωσία κύριε καθηγητά , στην περίπτωση που αυτή περικυκλωθεί στραγγαλιστεί , όπως λες από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ? Από το 2014 κύριε καθηγητά δεν καταπατούνται τα δικαιώματα των ρωσόφωνων του Ντονμπάς ?, από τις ναζιστικές συμμορίες της χούντας του Κίεβου? , η οποία χούντα στήθηκε με την χρηματοδότηση , καθοδήγηση , εξοπλισμό , εκπαίδευση κτλ των ευρώ-ατλαντικών φονιάδων? Δεν έχετε ενημέρωση κύριε διανοούμενε της «κομμουνιστικής αριστεράς»? (και ο χουντικός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στα 7 χρόνια της χούντας της Αθήνας δεν είχε ενημέρωση για τις εδώ φρικαλεότητες , επειδή τότε διάβαζε !) , μήπως στα 8 χρόνια της χούντας του Κιέβου 2014-2022 και εσείς διαβάζατε? Ποια ανεξαρτησία της Ουκρανίας κύριε καθηγητά? Δεν ήταν η Ουκρανία ανεξάρτητο κράτος έως το 2022?
Παρακάτω ο Καλτσώνης αναφέρει:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠ είπε...

«Αυτά απλώς χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Το κυρίαρχο στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι η γεωστρατηγική αντιπαράθεση των δυο πυρηνικών γιγάντων. »
Αγνοεί ο κύριος καθηγητής το γεγονός πως ο πόλεμος στήθηκε από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ , στην αυλή της Ρωσίας , εργαλειοποιώντας έναν αδελφό λαό (μπορούμε να πούμε κομμάτι του ίδιου λαού , αφού Ρώσοι και Ουκρανοί μιλούν την ιδία γλώσσα , έχουν κοινές παραδόσεις , κοινή ιστορία αιώνων , έζησαν μαζί σαν αδέλφια στην ΕΣΣΔ για περισσότερα από 70 χρόνια κτλ) ,στήνοντας επι της ουσίας έναν εμφύλιο πόλεμο. Εδώ ο Καλτσώνης τηρεί τακτική ίσων αποστάσεων, λέγοντας πως ο πόλεμος αφορά γεωστρατηγική αντιπαράθεση των δυο πυρηνικών γιγάντων, πάει κατευθείαν στο έσχατο σενάριο πυρηνικής καταστροφής προκειμένου να δικαιολογήσει την στάση του ,των ίσων αποστάσεων , εγκλωβίζοντας τον κοινό νου με την χρήση (σαν επιχείρημα) του πυρηνικού τρόμου. Ο Γκέμπελς θα έμενε εκστατικός (!) μπροστά στην προπαγανδιστική οξυδέρκεια του Καλτσώνη!
Παρακάτω αναφέρει:
«Εξάλλου, οι θεμελιωτές του μαρξισμού μας έμαθαν ότι η επανάσταση, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία δεν εξάγονται. “Το νικηφόρο προλεταριάτο δεν μπορεί να επιβάλει καμιά ευτυχία σε κανένα ξένο λαό, χωρίς να υποσκάπτει έτσι τη δική του νίκη”. Η επανάσταση, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία καταχτιούνται από τους λαούς, όταν ωριμάσουν, με τους σκληρούς αγώνες τους.»
Προσπαθεί να νομιμοποιήσει την ξεδιάντροπη στήριξή του στο ευρώ -ατλαντικό - σιωνιστικό τέρας με την επίκληση χωρίων από τους κλασικούς του μαρξισμού! Που βλέπει σήμερα νικηφόρο προλεταριάτο? Που βλέπει επιβολή «ευτυχίας» σε ξένο λαό? Και στο τέλος μας νουθετεί : « Η επανάσταση, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία καταχτιούνται από τους λαούς, όταν ωριμάσουν, με τους σκληρούς αγώνες τους.» αυτό είναι το επίδικο σήμερα στην σύγκρουση στην Ουκρανία? Πετάει την μπάλα στην εξέδρα λοιπόν ο Καλτσώνης , μιλάει γενικά για επανάσταση , δημοκρατία , ανεξαρτησία , αγώνες , κάπου! Κάποτε! Ωραία μαρξιστική ανάλυση της κρίσιμης παγκόσμιας καμπής!
Παρακάτω ο πεφωτισμένος Καλτσώνης αναφέρει:
«Τα “αντιφασιστικά” ή “εθνικά” επιχειρήματα του Πούτιν και της ρωσικής ολιγαρχίας έχουν αξία όση και τα “δημοκρατικά” επιχειρήματα (ενάντια στον δικτάτορα Σαντάμ Χουσείν) των ΗΠΑ κατά την εισβολή στο Ιράκ ή τα επιχειρήματα υπέρ των γυναικών για την εισβολή στο Αφγανιστάν. Ο πόλεμος των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν είναι για την απελευθέρωση της Ουκρανίας. Είναι για τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Ο πόλεμος δεν γίνεται ούτε για τον τερματισμό της καταπίεσης των ρωσόφωνων και του λαού της Ουκρανίας από την ακροδεξιά κυβέρνηση Ζελένσκι και από τους νεοναζί συνεργάτες της.»
Ταυτίζει ο Καλτσώνης τον αμυντικό πόλεμο της Ρωσίας με τους χυδαίους ,ληστρικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ στο Ιράκ / Αφγανιστάν ! λέει πως ο πόλεμος των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν είναι για την απελευθέρωση της Ουκρανίας !, ποια απελευθέρωση της Ουκρανίας? Από ποιον? Ήταν η Ουκρανία υπό ξένη κατοχή ? μήπως κύριε Καλτσώνη την Ουκρανία την έθεσαν υπό κατοχή οι ΗΠΑ μετά το 2014 (αλλά και από πολύ πριν , με τις πορτοκαλί επαναστάσεις) , επιβάλλοντας ναζιστική δικτατορία , μεταφέροντας στο έδαφός της τεράστιο όγκο οπλικών συστημάτων , στρατιωτικών , τεχνολογιών κτλ ? φτιάχνοντας έναν τεράστιο επιθετικό στρατό (και με την συμμετοχή μισθοφόρων από πλήθος χώρες) εναντίον της Ρωσίας? Αυτός ο στρατός (με εκτιμήσεις στρατιωτικών αναλυτών) θα ήταν σε θέση να νικήσει οποιοδήποτε στρατό χώρας της Ευρώπης . Δυστυχώς για εσάς κύριε Καλτσώνη ΟΧΙ τον στρατό της Ρωσίας. Η Ρωσία κύριε Καλτσώνη μου είναι μια χώρα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ .
Και τελειώνοντας αναφέρει:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠ είπε...

«Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν είναι κάτι αντίστοιχο της Συρίας ή της Σερβίας που δέχτηκαν την επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Ρωσία, παρά τις δομικές αδυναμίες της, ανήκει στις 10 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, διαθέτει ΑΕΠ σχεδόν 40 φορές μεγαλύτερο της Σερβίας και ακόμη περισσότερες φορές εκείνου της Συρίας. Είναι πυρηνική υπερδύναμη, διαθέτει ισχυρότατο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, δραστηριοποιείται οικονομικά και στρατιωτικά σε όλες τις ηπείρους. Για παράδειγμα, στην Αφρική έχει στρατιωτική παρουσία σε τουλάχιστον 10 χώρες. Ως εκ τούτου, η Ρωσία δεν ανήκει στις υφιστάμενες εκμετάλλευση χώρες ώστε να τίθεται σήμερα θέμα υπεράσπισης της εθνικής της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.»
Συγκρίνει την Ρωσία με την Συρία και την Σερβία (όχι Γιουγκοσλαβία , ας το προσέξουμε αυτό !) . Τι μας λες κύριε καθηγητά, είναι μεγαλύτερη και δυνατότερη χώρα η Ρωσία από τις άλλες δυο? (Συρία & Σερβία) , (να σου ζητήσουμε συγνώμη γι’ αυτό , δεν θα έπρεπε ε ! ), δεν το είχαμε προσέξει ! μα ακριβώς αν η Ρωσία ήταν Συρία ή Σερβία όπως λες , το ΝΑΤΟ θα ήταν ήδη μέσα στη Μόσχα , θα την έκανε τεχνητή λίμνη με φωτισμό , κατά το όνειρο του Χίτλερ !. Η ανάλυση του Καλτσώνη περί ισχυρής οικονομίας της Ρωσίας είναι αστήριχτη , μπάζει από παντού (από άγνοια ? δε νομίζω!) . Συγκρίνει το ΑΕΠ της Ρωσίας με αυτό της Σερβίας , της Συρίας και όχι με αυτό των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ – ΑΓΓΛΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ) (τύφλα να έχει ο Γκέμπελς ! ), που στην ουσία κάνουν επίθεση στην Ρωσία. Δεν κάνει λόγο καθόλου για άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) , από ποιους γίνονται? Επενδύονται παραγωγικά ? ληστρικά? (που πήγε η λενινιστική ανάλυση κύριε Καλτσώνη?) , δεν κάνει λόγο για κατά κεφαλήν ΑΕΠ των χωρών , πουθενά στην ανάλυσή του δεν υπάρχει η Κίνα , που στην ουσία είναι ο βασικός οικονομικός αντίπαλος των ΗΠΑ σήμερα , που στην ουσία ληστεύεται από την δύση, αφού έχει καταστεί το εργοστάσιο του πλανήτη ! Μια χώρα ,κύριε Καλτσώνη, καπιταλιστική ,είναι ταυτόχρονα κατ’ ανάγκην και ιμπεριαλιστική? Μια χώρα κύριε Καλτσώνη που διαθέτει ισχυρό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι ταυτόχρονα κατ’ ανάγκην και ιμπεριαλιστική ? Μια πυρηνική υπερδύναμη είναι ταυτόχρονα κατ’ ανάγκην και ιμπεριαλιστική? (θα τρίζουν τα κόκαλα του Λένιν!). Εν ολίγοις ο Καλτσώνης , με αυτά τα «ατράνταχτα επιχειρήματα» συμπεραίνει ότι « η Ρωσία ΔΕΝ ανήκει στις υφιστάμενες εκμετάλλευση χώρες ώστε να τίθεται σήμερα θέμα υπεράσπισης της εθνικής της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας »!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠ είπε...

Σαν επίμετρο θα προσθέσω αυτούσιο το σχόλιο μιας συντρόφισσας που υπάρχει στο fb ,ταυτιζόμενος απόλυτα με αυτό. Αφορά στο θέμα μας.
Σχόλιο:
«Βλέπω ότι δυστυχώς ο πόλεμος έχει πλέον αναπτυχθεί σε όλα του τα στάδια...Ο λεγόμενος πνευματικός κόσμος ο επί χρόνια ευνοημένος από το σύστημα αυτός πυρήνας των διαφόρων πνευματικών μάς " ταγών "...Αναφέρομαι πλέον ειδικά σε ανθρώπους που επι χρόνια επανδρώνουν τόσο τα ΜΜΕ, τα πολιτικά μετερίζια, αλλά κυρίως τα παν/μια της χώρας...Εννοείται πώς σε όλη τούς την πορεία ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος...Αυτός της εξυπηρέτησης των Δυτικών συμφερόντων! Βέβαια υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια αυτό πού λέμε ένα τύπου αστικού ενδιαφέροντος " επίπεδο " στον τρόπο με τον οποίο εκφράζανε την όποια στάση τους...Πλέον, και όσο ο πόλεμος αναπτύσσεται βλέπουμε με αηδία και τρόμο να λαμβάνει χώρα το εξής θλιβερό φαινόμενο: Άνθρωποι δήθεν προοδευτικοί ,υπηρετούντες το ανθρωπιστικό ιδεώδες , να αναπτύσσουν ΑΠΡΟΚΆΛΥΠΤΑ πια, σχεδόν ΕΠΙΘΕΤΙΚΆ, μάλιστα υιοθετούντες και...μετά μαρξιστική φρασεολογία θέσεις τόσο αντισοβιετικές, όσο ακόμη ευθέως αντικομουνιστικές ως να ήτανε η Ρωσία σήμερα σοσιαλιστική χώρα...Όλο αυτό γίνεται βεβαίως επί τούτου, καθόλου αυτά τα πανεπιστημιακά τέρατα (της Παντείου κυρίως) ξαφνικά δεν πάθανε θεωρητική σύγχυση, ούτε φείδονται γνώσεων και πολιτικών αντανακλαστικών...Απλώς ήρθε η κρίσιμη ώρα να ασκήσουν ανοιχτά πια τον ρόλο τους!! Να δείξουν εμπράκτως την υποτέλεια τους στο αφεντικό ,να συνεισφέρουν στη νίκη της Δύσης σε αυτόν τον κρίσιμο


πόλεμο .Ζούμε την ιστορική φάση κατά την οποία μια αποδολαριοποίηση του κόσμου είναι εφικτή. Αυτό είναι που κυρίως τρομάζει τη Δύση. Μια φάση που η εξέλιξή της ανοίγει διόδους για έναν πολυπολικό δικαιότερο και απαλλαγμένου από διαρκείς πολέμους κόσμου! Με θύματα Χιλιάδων Ρώσων ( φυσικά και Ουκρανών) !!!! Καθόλου τυχαία επομένως η λυσσαλέα και συντονισμένη προσπάθεια μεγάλης μερίδας των διανοουμένων μας, να μάς πείσουνε για το πόσο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι οι Κίνα και Ρωσία!! Ισοπεδώνοντας (πέρα από την πραγματικότητα η οποία το αντίθετο αποδεικνύει ) βασικές αρχές ακόμη και της κλασικής οικονομικής θεωρίας, αρκούντως κατανοητές σε πρωτοετείς φοιτητές, οι κ.κ καθηγητές ( εκ των οποίων πολλοί της Παντείου ) -με γλώσσα εσκεμμένα πλέον στα όρια του απλοϊκού ώστε το μήνυμα να φτάνει σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο φάσμα του "αμόρφωτου και χαζού Λαού ",- δημοσιεύουν βιβλία ,άρθρα κλπ με στόχο την εξίσωση ΗΠΑ - ΚΊΝΑΣ - ΡΩΣΊΑΣ ως ιμπεριαλιστικές δυνάμεις...!! Είναι εύκολο κάποιος να εντοπίσει τη σπουδαία δουλειά των κυρίων αυτών. Με αφορμή τον άδικο χαμό της νεαρής Ρωσίδας διανοούμενης : Ο πόλεμος είναι ξεκάθαρος!!!! Όπως και τα αίτια! Όπως όμως και η ποιότητα των αντιμαχόμενων ,φυσικά και αυτών των ιδίων ,των πνευματικών στρατιωτών της όποιας πλευράς του" ΑΜΠΡΙ" . Είναι ξεκάθαρο πια στην Ελλάδα ποιά θεωρείται" η σωστή πλευρά της ιστορίας" και ποιοί την επανδρώνουν»
[21/08/2022 -Κώστας Παπαναστασίου ]